jún
16

lg_1339851093.jpg_500x332

A tévé-, monitor- és panelgyártóként is számon tartott LG nem hagyhatta ki a ziccert, hogy olyan PC-s kijelzők gyártásába kezdjen, melyekben a tévétuner is helyet kap. A koreai vállalat már viszonylag hosszú ideje jelen van ezen a piacon, monitortévéi már nem egy modellváltáson vannak túl, és úgy tűnik, a terméktípus folytatása a jövőben is biztosított. Az idei évtől azonban ezeket az eszközöket a gyártó Personal TV névvel illeti, ami talán kevésbé egyértelmű első hallásra, mint a korábbi elnevezés. Persze a lényeg nem változik, így a vérvonal nem szakad meg, csak az elnevezés változik, de számunkra nem ez az igazán fontos. Sokkal érdekesebb, hogy az M52 szériába már a sokak által hiányolt IPS panel került. Valljuk be, ez a kijelzőtechnológia tévézésnél hatványozottan nagyobb élvezeti értékkel bír, mint a TN panel, de PC-s felhasználás során sem megvetendő, sőt!

Tesztlaborunkba a 23"-es, LED-es háttérvilágítású M2352D változat érkezett, mely ránézésre akár egy normál TN+filmes monitor is lehetne, hiszen állványa nem tud extrákat, nincs pivot mód, csupán dönteni lehet, azt is korlátozott mértékben.

Ha monitoros szemmel nézzük, ez némi hátrányt jelent, de tévés szempontokat figyelembe véve gyakorlatilag mindegy. Az LG korábbi készülékei sem rendelkeztek "okosabb" állvánnyal, így ezt most nem kérjük számon, csak említés szintjén számoltunk be róla.

A dobozban a képen nem szereplő papírokon kívül az esztétikus és stabil elhelyezésért felelős talpat, a hozzá tartozó állványnyakat, egy kábelrögzítőt, távkapcsolót, külső tápegységet, valamint egy analóg jelkábelt találunk. Az összeállítás egyszerű, azonban a HDMI kábel hiánya nem túl szerencsés. Vásárlás előtt/közben erre érdemes gondolni, nehogy otthon érjenek bennünket kellemetlen meglepetések.

Már csak azért is szükség lesz a HDMI-re (vagy átalakítóra), mert DVI csatlakozó nincs a hátoldalon, így a PC-s használatba vétel sem egyszerű, ha nincs kéznél valamilyen digitális kábel, vagy legrosszabb esetben egy D-Subhoz szükséges átalakító a videokártya felőli részen. A hátoldalon két HDMI, egy D-Sub, SCART és komponens (hozzátartozó RCA hangbemenetekkel) bemenetek találhatók, de kicsit jobbra pillantva további csatlakozókat is felfedezhetünk. Ezek között két darab 3,5 mm-es jack aljzatot találunk, mely közül az egyikk fej-/fülhallgató-kimenetként, míg a másik PC-s hangbemenetként funkcionál. A sorban következő a tárolók fogadására felkészített USB kapu (erről még lesz szó a későbbiekben) és egy PCMCIA/CI foglalat. Utóbbi rendkívül jó hír azok számára, akik nem csak a szabadon fogható digitális csatornákat kívánják fogni, hanem a kódoltakat is – egyébként a UPC MediaCarddal is biztosított a kompatibilitás.

A bejegyzés trackback címe:

https://monitorok.blog.hu/api/trackback/id/tr1004592207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wulfie 2019.05.22. 11:02:56

Ugyanilyen monitorom van otthon, teljesen meg vagyok vele elégedve. Online sokat nézelődtem, hogy mikor és hol érdemes megvásárolnom ezt a terméket www.ujsagomat.hu/media-markt/turbozd-fel-a-konyhad-hetfotol-06-05-2019/ emelett az oldal mellett dönöttem
süti beállítások módosítása